Homlokcsakra

Harmadik szem vagy homlok csakra (Ajneya)

A homlok közepén, a két szemöldök között található. Az agyalapi miriggyel áll közvetlen kapcsolatban, ezért az agy alsó részét, az idegrendszert, a fül, az orr, és a bal szem irányítását végzi. A lélek színhelye. Ez vezérli a meditációt, az elmélkedés irányát, az intuíciót. A harmadik szem a nevetést is irányítja. Ezen belül az egyik legnagyobb feladatának tekinti azt, hogy tudjunk nevetni önmagunkon. A színe indigókék, de alkalmanként a vörös és a kék kombinációjaként jelenik meg. Nem tartozik hozzá elem. Betegségek: folyamatosan visszaköszönő fejfájás, látászavarok (rövid és távollátás, kancsalság, kötőhártya-gyulladás).

Harmadikszem csakra (Ajna)

harmadik szem csakra állapota megmutatja, hogy mennyire vagyunk képesek tudatosan irányítani életünket, belső megérzéseinkre hallgatva.

Kiegyensúlyozott működés esetén:

Ilyenkor a jobb és a bal agyféltekénk is aktív, és összhangban működnek együtt. Ez azt jelenti, hogy amellett, hogy reálisan látjuk a világot, használjuk intuíciós képességeinket, és bízunk megérzéseinkben is. Gondolatainknak erős teremtő ereje van, képesek vagyunk elménket a gondolatnélküli csendben megpihentetni, és nyitottak vagyunk új információk befogadására. Erős a figyelmünk és a jelenlétünk, magas az intelligenciánk mentális és érzelmi szinten egyaránt. Hatodik érzékünk fejlett, aminek megnyilvánulása már egyéni lehet: pl. tisztánlátás, aura látás, fejlett vizualizációs képességek, gondolatátvitel, kifinomult belső hallás, tiszta üzenetek álomképeken keresztül, energiák érzékelése, erős kapcsolat felsőbb énünkkel illetve magasabb dimenziókkal, stb. Ilyenkor a bennünk megnyílt csatornán keresztül kapunk iránymutatásokat egy magasabb tudatossági szintről, amikre érdemes odafigyelni. Látjuk életcélunkat és tudatosan haladunk felé, és képesek vagyunk használni spirituális képességeinket a döntéshozatalnál.

Alul működés esetén:

Figyelmünk fókuszában a fizikai szükségleteink kielégítése áll, nem bízunk saját megérzéseinkben, hitünk gyenge, és nincs elég motivációnk arra, hogy fejlődjünk. Nem tudjuk megfelelően irányítani életünket, hiányzik bennünk a céltudatosság, többnyire csak sodródunk az eseményekkel. Ilyenkor tudatosságunk korlátozott, és csak az a valóság létezik számunkra, amit környezetünk megtanított nekünk. Erősek lehetnek bennünk az önkorlátozó hiedelmek és a tévhitek. A két agyféltekénk többnyire diszharmonikusan működik, és attól függően, hogy melyik irányba van elbillenve az egyensúly, könnyen beleragadhatunk a fizikai világba vagy egy általunk elképzelt valóságba.

Túl működés esetén:

Figyelmünk fókusza a szellemi tevékenységekre összpontosul, elvonva figyelmünket testünkről, kapcsolatainkról, és a minket körülvevő fizikai világról. Attól függően, hogy melyik agyféltekénk aktívabb, a bennünk lévő szellemi fejlődésre való erős késztetés megnyilvánulhat a tudományok, vagy a spiritualitás irányában. Egónk, és saját valóságunkba vetett hit annyira felerősödhet, hogy más valóságot már nem is tudunk elfogadni, és megjelenhet bennünk az a késztetés, hogy a körülöttünk lévőket is meggyőzzük igazunkról. Az is megeshet, hogy már annyira elrugaszkodunk a valóságtól, hogy nem látjuk tisztán önmagunkat, életünket, és egy fantáziavilágot teremtünk magunknak, amibe könnyen bele tudunk menekülni, ha a fizikai világból kiábrándultunk.

Tisztulási fázisban:

Az alulműködésből többnyire egy olyan megtapasztalás lendít ki minket, ami az addigi valóságunkba nem illik bele, a meglévő hitrendszerünkkel nem magyarázható. Ez lehet egy fokozatos átmenet, de akár egy hirtelen élmény is, mint pl. egy halál közeli esemény. Ilyenkor nagy eséllyel keresünk magunknak egy újabb világnézetet, amibe már bele illenek új élettapasztalataink. Ilyenkor könnyen előfordulhat, hogy átesünk túlműködésbe, és meg akarjuk váltani a világot.

A túlműködés esetén pedig szintén kapjuk a jeleket az élettől, hogy észrevegyük magunkat és szembenézzünk a valósággal. Ilyenkor fontos a földelés, és nagy valószínűséggel valamelyik alsó energiaközpontunkat kell erősíteni, hogy harmonikusan tudjon működni a harmadik szem csakránk is.

Nem megfelelő működés esetén többek között mentális zavarok, feledékenység, fejfájás, fáradtság, szorongás, rémálmok, depresszió, szem problémák, kötőhártya gyulladás, fülproblémák jelentkezhetnek.

Translate »