Tudatosság

Mi a tudatosság:

A tudatosság egy angol szó, amely azt jelzi , hogy valaki felismert vagy megismer valamit . A tudatosság spanyolul szenzibilizációnak, tudatosságnak vagy tudatosságnak felel meg. A pszichológiában a tudatosság annak a megvalósítása, amit az ember érz, és érzékel a valósággal annak érdekében, hogy kapcsolatba kerüljön önmagával. A gesztaltikus megközelítésben, amely az embert a részek összességének tekinti, a tudatosság három zónájára koncentrál :
Külső tudatosság : a tárgyak és a környezet szenzoros ismerete. Belső tudatosság : az érzékek érintkezése a belső mechanizmusunkkal, például légzéssel, izomfeszültséggel és remegéssel. Fantázia tudatosság vagy közbenső zóna (ZIM): a jelenben túli mentális tevékenységek tudatossága.
A tudatosság gesztaltikus megközelítése a jelen, a jelen és a jelen keresését célozza meg az öntudatosság révén. Ebben az értelemben kapcsolódik a tudatosság szó meditációban való használatához.
tudatosság a meditáció, használjuk arra, hogy egy adott típusú mélyebb tudat, néha az a tudat tudatosság. A meditációt gyakorló keleti vallások szerint a tudatosságnak kétféle típusa van :
Normál tudat : ez az ember tudományosan leírt tudata, vagyis a külső jelenségek felismerése, és hogy emberekként tisztában vagyunk a környezetünkkel és azzal, ami történik velünk. Meditatív tudat : az a tudat, amely mentes a külső jelenségektől, lehetővé teszi az egyén számára, hogy felismerje és elkülönítse magát a tudatot és az azt stimuláló ingereket.

Translate »