Korona Csakra

Korona csakra vagy fejtető csakra (Sahasrara)

A fejtetőn, a kutacsoknál található. A korona-csakra a legmagasabb tudati szintet szimbolizálja. A tobozmiriggyel áll közvetlen kapcsolatban. A felső agyat, valamint a jobb szemet irányítja. E csakrán keresztül lehet felvenni Teremtőnkkel a “kapcsolatot”. A teljes felszabadultság, az abszolút szabadság tudatának az állapota. Színét általában ibolyaszínűnek, de néha fehér fénynek láthatjuk. Eleme nincs. Betegségek: általában lelki, pszichés eredetű betegségek, esetleg személyiségváltozások (Parkinson-kór, Alzheimer-kór, depresszió, epilepszia) fordulhatnak elő.

Koronacsakra (Sahasrara)

A koronacsakra állapota megmutatja, mennyire tudunk kapcsolódni a létezés tiszta forrásához, egy mindent átható, és mindenhol jelenlévő erőhöz, a feltétel nélküli szeretet tiszta fényéhez.

Blokkolja:
A ragaszkodás, az ítélkezés, a halálfélelem, az a tudat, hogy nem létezik számunkra magasabb erő, ami vigyáz ránk.

Kiegyensúlyozott működés esetén:

Tisztán és erősen kapcsolódunk egy mindent átható, és mindenhol jelenlévő teremtő erőhöz, a feltétel nélküli szeretet tiszta fényéhez, a létezés tiszta forrásához, Istenhez. Ez a kapcsolat folyamatos, benne élünk, minden pillanatunkat, hétköznapjainkat is áthatja. Nincs bennünk kérdőjel ezzel kapcsolatban, de még csak hinnünk sem kell benne, hiszen egy teljesen természetes állandó tapasztalássá vált számunkra, akárcsak az, hogy van testünk. Mély belső nyugalom, bölcsesség és béke állapotában, magas tudatossággal élünk, gondolataink és szándékaink tiszták. Egységben vagyunk az Univerzummal és a természettel, tiszta alázat van bennünk minden létező iránt. Nincs bennünk ítélkezés, felszabadultnak és szabadnak érezzük magunkat, felelősséget vállalunk életünkért. Az élet megpróbáltatásait könnyedén és rugalmasan kezeljük. Kitartóan, alázattal álljuk a nehézségeket, mivel tudjuk, hogy az Univerzum szeretett gyermekei vagyunk, egy magasabb erő vigyáz ránk, és bármi történjék is, sorsunk úgy alakul, ahogy az mindenki számára a legjobb. Ez egy mély belső önátadás az isteni tudatnak, beleolvadás a feltétel nélküli szeretet energiájába.
Alul működés esetén:
Függetlenül attól, hogy hiszünk-e benne vagy sem, nem érezzük a kapcsolatot azzal a mindent átható tiszta teremtő erővel, ami ott van minden létezőben. A spirituális tapasztalat hiánya miatt a valóságról kialakított képünk merev, földhöz ragadt. Realitásunkat berögzült gondolati minták és szokások határozzák meg, amik többnyire neveltetésünk, és korábbi tapasztalataink által alakultak ki. Hiányzik a nyugodt, belső középpontunk, sokszor nem értjük a világot, esetleg kiszolgáltatottnak érezhetjük magunkat.
Túl működés esetén:
El vagyunk szállva a földi léttől, gondolataink világában élünk, realitásunk elszakadt a valóságtól. Ebben az esetben nagyon spirituálisnak gondolhatjuk magunkat, de pont gondolataink akadályozzák a valódi, tiszta kapcsolatot a mindent átható teremtő erővel. Ilyenkor hiányzik belőlünk a valódi alázat, és könnyen felerősödhet az egónk, mások fölé helyezve magunkat. Tudatosságunkat bekorlátozzák a dogmák, elvek, és könnyen megeshet, hogy másokra erőltetjük saját merev hitünket a valóságról. Végletes esetben lehetünk akár álszentek is, testi szükségleteinket lelki fejlődésünk elé helyezve, borivás közben vizet prédikálva.

Nem megfelelő működés esetén jelentkezhetnek mentális és lelki zavarok, agyban felmerülő problémák, személyiségzavarok.

Translate »